Sam R

Sam R
Geboortedatum: 1999
Geslacht: Diepvries
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.74 m
Stamboek: KWPN (fokfamilie 154)
Afstamming: MERMUS R x ABGAR XX
Sam R Sam R

Goed kan ook mooi zijn. Dat bewijst Sam. De grote, hoogedele en zeer veel bloed tonende hengst fokt als de beste volbloed. De nakomelingen van Sam zijn edel, hoogbenig, langgelijnd en tonen zeer veel bloed. Ze hebben een goede draf en een zeer goede galop. De nakomelingen zijn licht en makkelijk te rijden en springen met veel afdruk en kwaliteit. Bij het vrijspringen lieten deze paarden op veulenleeftijd al een zeer mooie techniek en heel veel afdruk zien.

 

Sam R , de volbloed onder de springhengsten, is een zoon van de zeer goed verervende Mermus R uit de fokfamilie 154. De moeder van Sam R is de bekende merrie Amelusina (Abgar xx x Wagner). Amelusina is ook de grootmoeder van Namelus R en het internationale springpaard Idalco (v.Ladalco) en de overgrootmoeder van het Olympische springpaard Lamalushi (v.Calando I). Uit de vermaarde stam van de Melusiena’s komen onder meer ook de internationale paarden Hay Guy, Matcho KB, Velusinus R, Jade en Esperite.

 

Sam  R was in 2002 op de KWPN Hengstenkeuring vierde in de kampioenskeuring. Hij legde de 70 dagentest in Ermelo met zeer veel succes af. Enkele citaten uit het onderzoeksrapport: ‘Als springpaard heeft Sam R zeer veel afdruk. Hij is zeer snel van de grond en springt daarbij goed terug. Hij springt met goede beentechniek, goed ruggebruik en opent de sprong achter zeer goed. Sam R lijkt zeer voorzichtig en toont over zeer veel vermogen te beschikken. Als springpaard heeft Sam R zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.’ De cijfers spreken voor zich: Afdruk: 10, Vermogen: 9.5, Techniek: 9, Aanleg springen: 9.5

 

Inmiddels is de eerste zoon van Sam R door het KWPN goedgekeurd: Zahros R, de eerste en enige goedgekeurde zoon van de hengsten uit de S-jaargang springhengsten. De vermogende Zahros R maakt indruk met zijn lichtvoetige, technisch voorbeeldige manier van springen.

Bij de kwaliteitsbeoordeling voor vierjarige springpaarden op CSI Twente 2007 eindigde de elektrisch springende W. Adermie (Sam x Zeus x Joost) op de vierde plaats. Eén van de meest opvallende jonge springpaarden van Nederland is Wembley R (Sam x Lucky Light). Het paard Athene (Sam x Fedor) werd in de finale van de VSN Trofee 2010 vierde

 

€ 125,- per rietje ( worden per 10 rietjes verkocht )

Contactgegevens

Leo Brouwer
+31 (0)6 12 720 084
leo@stalbrouwer.com

Marthijs Brouwer
+31 (0)6 30 551 138
marthijs@stalbrouwer.com

Stal Brouwer
Achter ‘t Hout 17
9461 TH Gieten